Kelemen Hunor, a kötelező védőoltásról: Nagyon fontos a szabadságom, de nem abszolút. Ha a közegészségügyről van szó, szabadságom ott áll meg, ahol szenvedést okoz másoknak.

„Sokszor megbeszéltük, hogy milyen államot akarunk. Normális időkben a minimális állapot híve vagyok. Amikor világjárvány van, amikor ilyen krízis van, akkor egy erős államnak kell közbelépnie, és azt mondania: ” ez a helyzet, és ezek a szabályok, ezeket tiszteletben kell tartani, mert ez a közérdekről szól.”

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint be kell-e vezetni a kötelező védőoltást bizonyos szakmai kategóriák – orvosok, tanárok, katonák – esetében, Kelemen személyes álláspontját fejezte ki, nem pedig a kormányét: „Én afelé mennék, hogy törvényileg bevezessék a kötelező védőoltást, mert valójában ez nem lehetséges másként. Azonban el kell gondolkodnunk azon, hogyan tudjuk érvényesíteni ezt, plusz egy nagyon jól átgondolt médiakampányt kell folytatni, nem csak politikusokkal, nem csak oltáspártiakkal.”

Kelemen amellett érvelt, hogy ne csak az egészségügyi dolgozók mutassanak be oltási bizonyítványt, hanem a tanárok, a közigazgatási dolgozók, a honvédség és a belügyminisztérium dolgozói is. „Az állam ingyen adja az oltást. Aki nem akarja az oltást, akkor megfizet érte!”

Azt mondta, tiszteli az orvosokat és az ápolónőket, de úgy véli, az orvosoknak tisztelniük kell „a tudományt, amelyet szolgálnak”.

A miniszterelnök-helyettes kifejezte, hogy nem támogatja a zárlat gondolatát, azzal az indokkal, hogy „nem lehet a társadalmat tartósan bezárni a házakba”.

(a g4media.ro nyomán)

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük