SZOMORÚ, HOGY A NYUGAT CSETTINTÉSÉRE EGYMÁST ÖLIK A SZLÁVOK

Európa támogatja ezt a vérontást, amit én nem tudok megérteni
Kemény háborúellenes álláspontjának adott hangot Robert Fico (Smer) szlovák kormányfő a pozsonyi közmédia 5 perc múlva 12 című vitaműsorában. Az orosz-ukrán háború kapcsán kijelentette: nem szabad folytatni az öldöklést csak azért, mert a Nyugat azt akarja -tudósít a magyar nyelvű felvidéki Körkép hírportál.

„Konyev Marsalnak 6-8 hétre lett volna szüksége a Kárpát-Dukla hadművelet terveinek kidolgozására. Sztálintól négy napot kapott. A szovjetek azzal számoltak, hogy öt nap alatt átjutnak Szlovákián, ehelyett ez hosszú hónapokig tartott” -mondta Robert Fico a Kárpát-Dukla hadműveletekben elesett katonák emléknapján
a köztévé 5 perc múlva 12 című műsorában.

„Tőlünk keletre egy ország háborúban áll, amelyben szlávok ölik egymást. Európa támogatja ezt a vérontást, amit én nem tudok megérteni. Az én véleményem az, hogy minél hamarabb véget ér a háború, annál jobb. Ki kell mondani, és erről fogok tárgyalni holnap Denisz Smihal ukrán kormányfővel is, (…) hogy fel kell hagyni a vérontással Ukrajnában, és nem szabad egymást ölnie a szlávoknak csak azért, mert a Nyugat ezt akarja” mondta Fico. Újra elmondta, hogy az orosz-ukrán háború csak azért folytatódik, mert a Nyugat nagy mértékben támogatja azzal a céllal, hogy térdre kényszerítse Oroszországot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük